Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onlangs heeft het symposium getiteld ‘Familiebanden en father absence’ plaatsgevonden in Utrecht, Nederland.

crosscultureelHet onderzoeksproject ‘Familiebanden, met nadruk op de afwezige vader’ wordt mogelijk gemaakt door de financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is een cross-cultureel onderzoek in zowel Nederland als op Curaçao. Dat wil zeggen dat het onderzoek zich richt op Curaçaose jongeren woonachtig op Curaçao, Curaçaose jongeren woonachtig in Nederland en Nederlandse jongeren woonachtig in Nederland. Het symposium werd geopend door Tina Kretschmer, gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), die stilstond bij het belang en de toegevoegde waarde van cross-cultureel onderzoek voor de gemeenschappen in zowel Nederland als op Curaçao. Vanuit de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) heeft Odette van Brummen-Girigori, verbonden aan het University of Curaçao Research Institute (Ucri) de voorlopige resultaten van het cross-cultureel kwantitatief (enquête-)onderzoek onder 1.657 jongeren gepresenteerd. Vervolgens heeft promovendus Mariëlle Osinga, gelieerd aan de RUG, de resultaten van het cross-cultureel kwalitatief onderzoek onder 102 geïnterviewden gepresenteerd. Na beide presentaties werden de aanwezigen onderverdeeld in verschillende workshops, waarbij de gelegenheid werd geboden om over de gepresenteerde onderzoeksresultaten te debatteren. Overigens werden de onderzoeksresultaten afgewisseld met een aantal optredens van de op Curaçao geboren cabaretier Collin Edson en performer Guillermo Blinker. Het symposium werd afgesloten met een dankwoord door projectleider prof. dr. Greetje Timmermans.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.