Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçaose en Arubaanse miliciens hebben de basisopleiding EMV (Elementaire Militaire Vorming) succesvol afgesloten met de eindoefening, ook wel final exercise (Finex) genoemd.

milicienMinister-president Rhuggenaath, plaatsvervangend Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied Jan Willem Boone en majoor der mariniers Christ van Dinteren benadrukten in hun speeches de rol van de miliciens voor Curaçao en Aruba wat betreft veiligheid.
De Finex werd afgesloten met een eindmars van 25 kilometer waarbij de miliciens hun persoonlijke uitrusting en wapen droegen. De laatste kilometers gingen door Otrobanda en over de pontjesbrug, waarna de miliciens binnen werden geklapt op de binnenplaats van Fort Amsterdam in aanwezigheid van gouverneur Lucille George-Wout, Rhuggenaath, Boone, collega’s en familieleden. Daar wisselden de miliciens hun pet voor een baret.
,,De opleiding is niet makkelijk. U heeft hiermee echt een prestatie neergezet”, aldus Van Dinteren. In oktober 2018 zijn 30 jongens begonnen aan de opleiding tot milicien. Na een intensieve opleiding marcheerden er donderdag maximaal 22 cursisten op de pontjesbrug.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.