Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Van buiten is er nog niet veel te zien, maar achter de muren van het voormalige hotel Howard Johnson aan het Brionplein wordt hard gewerkt aan de renovatie van de kamers, een lobby en een restaurant. Het hotel krijgt de naam Brion City Center and Hotel.

howardjohnsonDe nieuwe eigenaar Akash Soemeer kocht het complex op naam van het bedrijf Trinity Hotel Rio bv vorig jaar december op een veiling voor 8,7 miljoen gulden. Toen hoopte Soemeer nog ‘over een maand of twee’ te kunnen openen. Dat bleek wat ambitieus, onder andere omdat is besloten alle bekabeling in het gebouw te vervangen. Maar 40 van de 80 kamers zijn inmiddels gerenoveerd, zegt Soemeer enthousiast. ,,Het tapijt is weggehaald en er liggen nu tegels op de vloer.”
Behalve gerenoveerde, frisse kamers krijgt het hotel een zwembad, een spa-ruimte, een restaurant en een receptie. Allemaal onder één dak. Dat was voorheen wel anders. Soemeer: ,,Gasten moesten toen voor een ontbijtje naar buiten en de lobby was bij de buren.” Ook wordt Brion City Center and Hotel uitgerust met moderne snufjes. Wie er logeert, heeft bijvoorbeeld geen fysieke sleutel of kaart nodig om de deur van zijn kamer te openen, maar kan dat doen via zijn telefoon. ,,Dat systeem wordt al veel gebruikt in hotels”, zegt Soemeer.
Het nieuwe hotel heeft hetzelfde aantal kamers als er in Howard Johnson waren: 80. Soemeer kan nog niet precies zeggen hoeveel medewerkers er komen te werken, maar ‘minimaal 25’. ,,We hebben al een manager aangesteld, een Curaçaose vrouw met ervaring in de horeca. Zij wordt verantwoordelijk voor het aantrekken van personeel en het vormen van een team.”
In de commerciële units op de begane grond blijven Subway en KFC gevestigd. De ruimte waar een casino was wordt deels opgeofferd voor extra parkeerruimte, maar hier komen ook de lobby en nog drie extra commerciële units. Daar ziet Soemeer het liefst cafeetjes. Hij is daarover nog in gesprek met geïnteresseerden.
Wanneer het hotel opengaat, hangt nog van verschillende onzekere factoren af, zoals de levering en installatie van het slotensysteem. Tijdens de renovatiewerkzaamheden kwamen er verrassingen aan het licht, maar dat was allemaal op te lossen, zegt de 33-jarige Soemeer die als vastgoedman vooral ervaring heeft met het bouwen van huizen. Eerder kocht hij het Tropical Hotel in Rio Canario dat werd omgebouwd tot appartementen voor de langetermijnverhuur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.