Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Ride for the Roses 2019 heeft dit jaar 8.500 man op de been gebracht en een bedrag van 450.000 gulden opgeleverd.

ride for rosesDat laat een van de organisatoren, Robin Martina, desgevraagd weten. Gisteren werd er gefietst, gezwommen, gelopen en gezeild. Eerder deze maand was er nog een golftoernooi. ,,Dit alles bij elkaar heeft genoemd bedrag opgebracht. De loopactiviteiten van Curd Evertz zijn daar niet bij inbegrepen”, aldus Martina.
Alle opbrengsten zijn ten bate van het Prinses Wilhelminafonds (PWF) dat zich op verschillende manieren inzet voor mensen met kanker. De organisatie doelde op een deelnemersaantal van 10.000 personen. ,,Dit aantal is niet gehaald. Ook de inkomsten zijn lager. Maar we kijken toch met tevredenheid terug op de activiteiten die zonder incidenten zijn verlopen. De dalende trend is al enkele jaren te zien. Ik denk vooral dat dit komt door de economische situatie. Desalniettemin hebben we het goede doel voor een mooi bedrag weer kunnen steunen”, aldus Martina. Omdat de politie vorig jaar aangegeven heeft minder beschikbaar te zijn voor grootse evenementen, is dit jaar ook bij de Ride for the Roses zo veel mogelijk gebruik gemaakt van eigen bewaking. Martina: ,,Bij de verkoop van T-shirts bij de Orcobank, maar ook de eindactiviteiten op Mambo is gebruik gemaakt van eigen bewaking. Er zijn heel wat vrijwilligers geweest langs de weg. Verder hebben zo’n veertig politieagenten de activiteiten bijgestaan. We zijn heel blij met die goede samenwerking met de politie, wat het mogelijk heeft gemaakt dat iedereen weer heelhuids thuis kon keren.”
De loop begon gisterenochtend vroeg vanaf het Brionplein, via de Emmabrug of de Julianabrug, door de straten van Punda, Pietermaai, Marie Pompoen naar Mambo Beach Boulevard. Kort erop startten de fietsers voor de verschillende afstanden op de weg alsook een mountainbikeroute. Ook zij eindigden bij Mambo. Zwemmers gingen rond het middaguur te water bij Jan Thiel om naar Mambo Beach te zwemmen. Hier vond tevens weer de Spinergy plaats: een intensief sportgebeuren op de spinningbikes waarbij bedrijven tegen elkaar spinnen en de sportieve prestaties koppelen aan het werven van fondsen.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.