Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hoewel Insel Air niet voldoet aan de belangrijkste voorwaarden die zijn gesteld bij het verlengen van de surseance van betaling, heeft de rechter gisteren besloten de regeling nog niet in te trekken.

F04 D DAY Insel Air

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij krijgt tot 4 december de tijd om een schuldeisersakkoord te presenteren.
Zo valt op te maken uit de beschikking die gisteren is uitgegeven door het Gerecht in Eerste Aanleg. De noodlijdende Curaçaose luchtvaartmaatschappij is op 14 maart 2017 voorlopige surseance van betaling verleend. Dat werd op 24 augustus 2017 definitief en op 31 augustus 2018 is dat nog eens verlengd met instemming van de schuldeisers.
Een van de belangrijkste voorwaarden die daarbij werd gesteld was dat er vanaf september volledig voldaan zou worden aan alle lopende verplichtingen, inclusief de verschuldigde belastingen en leasetermijnen. Daarnaast moest Insel Air de tijdens de surseance opgebouwde nieuwe schulden tot en met augustus wegwerken.
Bewindvoerder Rogier van den Heuvel concludeerde dinsdag in een tussentijds rapport dat de luchtvaartmaatschappij hier ondanks de getroffen bezuinigingsmaatregelen nog niet in is geslaagd. Maar in zijn verslag aan de rechter-commissaris gaf hij tegelijkertijd aan dat er wel serieuze hoop is op een akkoord met interCaribbean Airways.
Met deze luchtvaartmaatschappij is namelijk een onherroepelijke overeenkomst gesloten, ook wel een ‘Heads of Agreement’ genoemd, om tot een aandelenoverdracht te komen. Hierbij zou de door interCaribbean Airways te betalen koopsom worden gebruikt om een schuldeisersakkoord mogelijk te maken. Er moet enkel nog onderhandeld worden over de laatste voorwaarden, zo werd beschreven.
Dat er hierdoor concreet zicht bestaat op een gedeeltelijke voldoening van de schuldeisers, heeft de rechter doen besluiten om Insel Air nog tot de uiterlijke deadline van dinsdag 4 december de tijd te geven om met een schuldeisersakkoord te komen. Wanneer alles volgens plan verloopt, kan het akkoord die dag behandeld worden tijdens een zitting om 15.00 uur en zal er dan ook meteen over worden beslist.
Maar wanneer een dergelijk akkoord niet wordt aangeboden, of het akkoord niet voldoet, dan zal die dag de intrekking van de surseance worden behandeld. Het is dus opnieuw: erop of eronder voor de luchtvaartmaatschappij.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).