Al het nieuws


Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De renovatie van het Marriott Hotel gebeurde tot nu toe vooral achter de schermen. Maar nu de bouwvergunning binnen is, gaat het dak eraf en wordt half augustus begonnen met de opbouw van een extra verdieping.


marriot ADat verwacht projectmanager Ben van de Klok. De nieuwe eigenaar Piscamar Beach Resort wil het aantal kamers uitbreiden van 248 naar 334. Op de drie bestaande etages komt een vierde etage met 86 kamers. De bouwvergunning voor de uitbreiding werd volgens Van de Klok in september 2016 aangevraagd. ,,Begin deze maand konden we de vergunning ophalen en hebben we direct materialen besteld in Europa.” Het gaat dan bijvoorbeeld om ‘gasbetonelementen’. Die zullen worden gebruikt in plaats van beton en blokken. Het prefab-systeem met gasbeton bestaat uit licht materiaal dat de bestaande constructie niet te veel belast, maar sterk genoeg is om wanden en vloeren te dragen. De bestelling gaat half juli op de boot. ,,Dan duurt het nog drie tot vier weken voordat de materialen op de bouwplaats aankomen”, zegt Van de Klok. In afwachting van de bouwvergunning werd gewacht met het slopen van het dak van het hotel. ,,Dat wilden we niet te vroeg doen omdat waterschade zou kunnen ontstaan in de onderliggende kamers”, aldus Van de Klok.
Op Facebook doen geruchten de ronde dat de renovatie van het hotel stil zou liggen. Van de Klok begrijpt dat mensen het idee hebben dat er weinig gebeurt. ,,Het hotel ligt ook verscholen achter al het groen en is afgesloten voor onbevoegden. Maar we hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Er is heel veel gesloopt. Van het oude hotel is alleen nog een geraamte over.” Behalve dat de kamers compleet gestript zijn, zijn bijvoorbeeld ook de Emerald Lounge, de jacuzzi en de waterpartij achter de entree afgebroken. Alles is nu klaar voor de herbouw. Van de Klok zegt dat voor de ruwbouw van de vierde etage een dag per kamer staat gepland. De verdieping met 86 kamers zou dan dus in ongeveer drie maanden opgebouwd moeten zijn. Maar dan volgt nog de afbouw en inrichting van alle hotelkamers.
Marriot BMarriott International blijft exploitant van het hotel op basis van een franchiseovereenkomst met Piscamar Beach Resort. Beide partijen leggen de laatste hand 

aan een definitief plan voor de lay-out van het resort en de inrichting van de kamers. Van de Klok: ,,Wat de kamers betreft zijn we het eens over de indeling, dus hoe groot de badkamers worden bijvoorbeeld. We zijn nu in de fase van het afstemmen 

van kleuren en de vloerafwerking. Als dat is afgerond, kunnen we alle materialen bestellen en beginnen we met de inrichting van de kamers.”
Piscamar Beach Resort investeert 33,7 miljoen dollar in de uitbreiding en upgrading van het hotel. Zo komt er ook een extra grote ballroom en een compleet nieuwe entree. De renovatie van het hotel is in handen van een bouwcombinatie van de Curaçaose bedrijven NAB en Curcon.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).