Al het nieuws

Oud-Aqualectra-directeur is nieuwe algemeen directeur ziekenhuis
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Anthon Casperson (58) is de nieuwe algemeen directeur van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

casperson1

Dat bevestigen diverse formele bronnen tegenover het Antilliaans Dagblad. Casperson is per 1 juni aangetreden en vervangt daarmee Frank Poen.
Na intensieve voorbereidingen had Casperson afgelopen donderdag zijn eerste werkdag in het ziekenhuis. Maandag wordt het personeel officieel ingelicht over de aanstelling. Met deze nieuwe functie komt de nieuwe Sehos-directeur - die geen onbekende is binnen de Curaçaose gemeenschap - voor een grote uitdaging te staan; zo is hij onder andere belast met de reorganisatie van het ziekenhuis en de transitie naar het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO).
Casperson fungeerde jarenlang als directeur bij het nutsbedrijf Aqualectra, waar hij in 2012 door het toenmalige kabinet-Schotte ten onrechte werd ontslagen. In gesprek met deze krant verklaart Casperson op dit moment niet in de positie te verkeren om commentaar te leveren omdat de Raad van Toezicht van het ziekenhuis nog bezig is met de nodige procedure.
Voormalig Sehos-directeur Poen is na een relatief korte periode in april met vakantie gegaan en is vervolgens officieel per 1 juni afgetreden. Deze krant meldde in april dat de Raad van Toezicht (RvT) van het Sehos in gesprek was met Poen over zijn functie in het ziekenhuis. Toen was het nog onbekend of hij zou vertrekken. Poen begon in april 2016 met een driejarig contract als algemeen directeur bij het Sehos met de belangrijke taak de zorg binnen het ziekenhuis te verbeteren. Daarnaast was hij ook belast met de transitie naar het HNO; een taak die nu onder Casperson komt te vallen.
Het bestuur van het ziekenhuis bestaat per 1 juni uit Casperson als voorzitter, Franke Scheper (medisch directeur) als vicevoorzitter, Elvis Thodé (financieel economisch directeur), Ed Leonora als ‘assistant to the board’ en Susanne Pendjol als algemeen secretaris.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.