Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na een opwarmertje op vrijdag met 60 projecten, barstte de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk zaterdag pas echt los op Curaçao. Duizenden vrijwilligers staken de handen uit de mouwen voor nog eens ruim 170 klussen.


Cura doetDeva-Dee Siliee schatte vrijdag al dat in totaal rond de 5.000 mannen, vrouwen en kinderen op Curaçao mee zouden doen. ,,Dat is evenveel als vorig jaar. Dit keer zijn er 20 projecten meer aangemeld en hebben zich 40 nieuwe organisaties ingeschreven.”
Cura Doet is de Curaçaose variant van de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk.
Net als op de andere eilanden en in Nederland hebben allerlei personen - mannen, vrouwen, jong en oud, werknemers en particulieren - een dagje vrijgemaakt om te helpen bij een klus. De een ging de natuur in om het afval langs een wandelroute weg te halen, de ander zorgde ervoor dat een school er weer fris uitzag na een likje verf. Wie wat handiger was, kon aan de slag bij het opknappen van een sportveld of toiletten. ,,Deze initiatieven zetten vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleren iedereen om een dag de handen uit de mouwen te steken. Daar wordt iedereen beter van!”, aldus Cura Doet op de website.
Dat zich vrijdag volgens de informatie op de website nog niet voor alle projecten het gevraagde aantal vrijwilligers had gemeld, had geen gevolgen. ,,Alle projecten gaan door”, zei Siliee. ,,Dan maar met wat minder mensen. Maar ook niet iedereen schrijft zich digitaal in.”
Vrijdag was met name bedoeld om de ouderen op Curaçao aandacht te geven. Zo kreeg het verzorgingstehuis voor demente ouderen Kas Hugenholtz bezoek van een groep vrijwilligers, waaronder gouverneur Lucille George-Wout en haar echtgenoot. Een aantal medewerkers van het politiekorps Kuerpo Polisial Kòrsou kwam een handje helpen om het gebouw van de school voor doven en slechthorende kinderen, Skol Myrna Dovale, een facelift te geven. De binnenplaats van de school werd schoongemaakt en de muren van de lokalen werden geverfd.
Zaterdag hebben 65 Havo 4-leerlingen van het Radulphus College, samen met tientallen docenten, de lokalen, gangen en pilaren van het Maria College een likje verf gegeven, zo laat de school weten. Dat kon dankzij de steun van Building Depot, Antilliaanse Verffabriek en Kooyman. Anderen namen de kwast ter hand om de muren bij de Nechi Pietersschool in Buena Vista op te fleuren met vrolijke figuurtjes. Maar ook in Otrobanda hebben buurtbewoners hun steentje bijgedragen. Zij hebben kleur gebracht in de buurt met een muurschildering.
Vrijwilligersorganisatie Curaçao Cares en het ‘grootste nationale fonds op sociaal gebied’, het Oranje Fonds, zijn de drijvende krachten achter de jaarlijkse vrijwilligersactie op Curaçao. ,,Cura Doet laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Het brengt mensen in contact die wellicht veel voor elkaar kunnen betekenen”, aldus de organisatie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).