Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Insel Air vliegt vanaf morgen voorlopig alleen nog maar de routes van Curaçao naar Aruba, Bonaire en Sint Maarten en terug.


Insel AirDe andere bestemmingen worden tijdelijk geschrapt ‘als direct gevolg van het aan de grond houden van een deel van de vloot van Insel Air door de Arubaanse luchtvaartautoriteiten’. Zo bericht het vliegbedrijf. Vorige week was al aangekondigd dat de maatschappij noodgedwongen ‘back to basic’ zou moeten gaan als het bij slechts de beschikking over de op Curaçao gevestigde Fokker 50’s zou blijven.
Vanaf woensdag 8 maart wordt er de komende tijd niet meer gevlogen naar Barquisimeto (Venezuela), Caracas, Las Piedras (Venezuela), Georgetown (Guyana), Port-au-Prince (Haïti), Havana (Cuba), Kingston (Jamaica), Manaus (Brazilië), Medellín (Colombia), Miami (VS), Paramaribo (Suriname), Port of Spain (Trinidad), Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) en Quito (Ecuador).
,,Zodra een deel van de vloot weer beschikbaar komt, zal Insel Air naar de mogelijkheden kijken om een aantal routes te herlanceren. In dit geval zullen de passagiers hiervan op de hoogte worden gesteld. Insel Air verwacht zo rond juni van dit jaar weer de normale operatie te vliegen”, zo meldt de zwaargehavende maatschappij, die mede in de financiële problemen kwam door het uitblijven van de betaling door buurland Venezuela van circa 100 miljoen dollar aan verkochte tickets.
,,Insel Air betreurt het dat het geen andere keuze heeft dan het nemen van deze maatregel en biedt haar oprechte verontschuldigingen aan voor het veroorzaakte ongemak voor de reizigers. De teams van Insel Air doen hun uiterste best om de getroffen passagiers zo goed en volledig mogelijk te ondersteunen.”
Met passagiers die in het bezit zijn van een ticket, gekocht via een Insel-verkoopkantoor of online via fly-inselair.com, zal contact worden opgenomen en zij ontvangen restitutie. Passagiers die een ticket hebben gekocht via een reisagent wordt dringend geadviseerd contact op te nemen met de desbetreffende reisagent om de terugbetaling in gang te zetten. Passagiers die inmiddels aan hun reis zijn begonnen, zullen door Insel op een vlucht van een andere luchtvaartmaatschappij worden omgeboekt. Zij zullen hiervan op de hoogte worden gebracht door de Customer Relations Department.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.