Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onafhankelijk Statenlid Eduard Braam stelt zich op 28 april opnieuw verkiesbaar. Bij welke partij hij zich aansluit om op de kieslijst te kunnen komen, of dat hij zelf een partij gaat oprichten, houdt hij voor zich.

braam

,,Ik heb mijn ideeën”, zegt Braam, die bevestigt een zetel te willen bemachtigen. ,,Dat is het doel.”
De voormalige PAR-bestuursvoorzitter stapte in november vorig jaar als kersvers Statenlid bij de PAR op en nam zijn zetel in het parlement mee. Braam, zelf huisarts, wilde minister van Volksgezondheid worden, maar PAR wilde hem die post niet geven. De ministerpost brengt hij niet langer ter sprake. Gevraagd naar zijn politieke doelen en visie, zegt Braam: ,,Ik ben voor welvaart en welzijn.”
Braam veroordeelt de ontbinding van de Staten door premier Hensley Koeiman (MAN). ,,De oppositiepartijen hadden in de gelegenheid gesteld moeten worden om het kabinet te vormen,” aldus Braam. ,,Wij hadden de democratische meerderheid in het parlement.”
Eerder had Braam verklaard de coalitie van MAN-PAR-PNP-PS te ‘gedogen’. Hij deed dit als medeondertekenaar van een brief aan de gouverneur, opgesteld door oppositiepartijen MFK en Kòrsou di Nos Tur (KdNT), waarin zij stelden de coalitie te gedogen op voorwaarde dat het Regeerakkoord zou worden aangepast. Inzet waren de kosten van levensonderhoud, het akkoord met Guangdong Zhenrong Energy (GZE), de bacheloropleiding voor politie, de consensusrijkswetten en het sportfonds Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (FDRS).
Braam is van mening, dat hij samen met MFK, KdNT, PS het land vooruit had kunnen helpen. ,,Nu loopt dit maanden vertraging op,” zegt Braam, die ervan overtuigd is dat de coalitie bij de verkiezingen ‘groot verlies’ te wachten staat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.