Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling vertrekt vandaag naar Nederland om daar op ministerieel niveau presentaties te geven, met het doel hulp te krijgen bij de problemen waar Insel Air mee kampt. Hij hoopt gezamenlijk een oplossing te vinden voor de situatie.


inselairDat heeft de bewindsman in gesprek met deze krant verklaard. ,,Ik had al een brief naar minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd, waarin ik een briefing heb gegeven over de situatie bij Insel Air. Mijn bedoeling is om op ministerieel niveau te praten over manieren om samen tot een oplossing te komen voor de problemen van Insel Air, en de rol die Nederland daarbij kan hebben. De BES-eilanden maken gebruik van Insel Air. In die zin heeft Nederland ook te maken met de problemen van de maatschappij”, aldus de bewindsman. Rhuggenaath wilde de vraag niet beantwoorden of hij financiële hulp van Nederland zal vragen.
De minister verklaarde ook een brief naar premier Mike Eman van Aruba en minister-president William Marlin van Sint Maarten te hebben gestuurd. In de brieven heef hij ook stilgestaan bij het feit dat Aruba en Sint Maarten gebruik maken van de vliegmaatschappij. De bewindsman was tot gisteren nog op werkbezoek in de Dominicaanse Republiek. Dat bezoek wordt eerder afgebroken in verband met de reis naar Nederland.
De nieuwe top van Insel Air verwacht dat de 4 MD-toestellen die door de Arubaanse luchtvaartautoriteiten aan de grond worden gehouden, snel weer kunnen vliegen.
Dat is het resultaat van een overleg van de Insel Air-top met de Arubaanse autoriteiten, zo heeft Giselle Gonesh - woordvoerder van de nieuwe ceo, Gilles Filiatreault - aan deze krant verklaard. Even leek het erop dat de toestellen nog 10 dagen aan de grond zouden moeten blijven, omdat de autoriteiten van Insel Air een zogeheten servicedocument van Boeing wilden hebben. Officieel duurt het 10 dagen voordat zo’n document wordt afgegeven. ,,Maar dat document was al eerder door Insel Air aangevraagd, de leiding van de vliegmaatschappij had gisteren nog contact met Boeing, het vereiste document is gistermiddag ter accordering aan de Arubaanse autoriteiten gegeven”, aldus Gonesh. De maatschappij verwacht dat er nog wat procedurele zaken afgehandeld moeten worden, voordat de toestellen die nu nog aan de grond staan weer kunnen vliegen. Onlangs werd bekend dat de noodlijdende maatschappij een maandelijks verlies van circa 1,5 miljoen dollar heeft.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).