Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het containerschip Marlin kwam donderdagochtend rond 9.00 uur aan op Curaçao. Het schip dat op 12 december 2016 uit Nederland vertrok, had aan boord constructiemateriaal voor de tweede megapier, zo bevestigt de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA), Humberto de Castro.

bargemarlin
Volgens De Castro loopt het project betreffende de aanleg van een tweede megapier volgens schema. Verschillende schepen zullen in deze maanden Curaçao aandoen voor het afleveren van materiaal voor de constructie.
De werkzaamheden beginnen eind van deze maand, zo geeft De Castro te kennen. Dan wordt gewerkt aan de golfbreker, die de voet van de pier vormt. Het voor de megapier benodigde spanbeton, vervaardigd in Nederland, zal in de maand februari worden afgeleverd. Momenteel vindt in China de productie plaats van de buizen die nodig zijn voor de ondersteuning van de pier. De eerste lading van vijftig buizen zou uiterlijk gisteren vanuit China moeten worden verscheept, zo maakt CPA bekend. Deze buizen zijn ongeveer 50 meter lang en meer dan 1,3 meter breed.
Eenmaal aangekomen, zal de voorbereiding ongeveer twee tot drie weken in beslag nemen voordat kan worden aangevangen met het plaatsen van de pijpen in de zeebodem.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.