Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kustwacht heeft in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de douane in de nacht van zaterdag op zondag 21 illegalen aangehouden.

venezolanen

Dat is gisteren bekendgemaakt.
Rond 12.00 uur detecteerde het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de kustwacht een verdacht contact op de radar op ongeveer zes mijl ten zuiden van Curaçao. Er werd een patrouille met een SuperRhib van het kustwachtsteunpunt op afgestuurd en op ongeveer anderhalve mijl ten zuiden van Piscaderabaai werd een onverlicht vaartuig van het type ‘vola’ aangetroffen.
Het bootje werd naar het steunpunt te Parera gebracht en bij nader onderzoek aldaar bleek het te gaan om 21 personen, waarvan 20 Venezolanen en één Colombiaan. Ze hadden ook een hoeveelheid sigaretten, seksuele stimulanten en een pakketje munitie bij zich. Deze zijn allemaal in beslag genomen. De illegalen en het smokkelwaar zijn overgedragen aan de politie die nader onderzoek verricht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.