Al het nieuws


Van onze correspondent

Kralendijk - In juli 2024 kreeg Bonaire een mix van digitale, gedrukte en sociale media-aandacht, wat resulteerde in een totaal bereik van 14,5 miljoen mensen op Noord-Amerikaanse markten en 19 miljoen op Europese.

bonmediaTourism Corporation Bonaire (TCB) geeft in een artikel op hun website een opsomming. Een van de belangrijkste publicaties in Noord-Amerika was volgens TCB een artikel op TheTravel.com, waarin Bonaire wordt gepresenteerd als een van de beste en meest betaalbare Caribische eilanden om te wonen en waarin het turquoise water bij de stranden van het eiland, het nationale park met roze flamingo's en de watersporten worden benadrukt. Bonaire kwam ook aan bod in een artikel op Honeymoons.com, in een verhaal over de verschillende dingen die je kan doen op Bonaire tijdens je huwelijksreis. Het verhaal richt zich op een aantal ervaringen zoals een snorkeltour, de genoegens van het duiken, windsurfen bij Jibe City, een cruise bij zonsondergang, eetgelegenheden op Bonaire en Delfins Beach Resort als accommodatie voor een welverdiende vakantie.
In de maand juli heeft TCB in samenwerking met de particuliere sector een groep freelance journalisten en schrijvers van The Manual en Honeymoons.com ontvangen op Bonaire. De focus van de persreis lag op alles wat met wateractiviteiten te maken heeft.
De belangrijkste publicaties in Europa waren volgens TCB drie afzonderlijke artikelen op FoodiesMagazine.nl door culinair journalist Bas Erkens, als resultaat van zijn bezoek aan Bonaire in de maand juni. De drie artikelen richten zich op zijn top 9 favoriete culinaire adressen op het eiland, waaronder Boutique Hotel Wanapa, Sorobon Luxury Beach Resort en Chefs Bonaire. Hij heeft het ook over zijn ervaringen tijdens een rondleiding van de Nature Cooking School, inclusief een ontbijt in de open natuur, en hij geeft tips en inzichten voor de beste snacks op het eiland. In de maand juli heeft TCB, in samenwerking met de particuliere sector, twee Belgische journalisten ontvangen van De Zondag. Dit is het grootste nationale weekblad van België dat in alle 16 regio’s van Vlaanderen wordt verspreid en een bereik heeft van 1,5 miljoen lezers.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.