Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Commissie Toezicht Bescherming Persoonsgegevens BES (CBP BES) is het onderzoek naar een mogelijk datalek bij de basisadministratie van Burgerzaken gestart.

bondatalekDit maakte de commissie afgelopen woensdag bekend. Waar het ‘lek’ precies over gaat is tot niet toe niet meegedeeld.
De Commissie toezicht bescherming persoonsgegevens BES (CBP BES) controleert de naleving van privacywetgeving in Caribisch Nederland (CN). Eerder dit jaar heeft CBP een melding ontvangen van het bestuurscollege over mogelijke onregelmatigheden met betrekking tot de basisadministratie bij Burgerzaken Bonaire. CBP BES is op basis van de wet aangewezen als toezichthouder voor de naleving van deze wet.
CBP gaf op 6 mei 2024 al aan binnen haar bevoegdheid onderzoek te gaan verrichten naar de melding. Dit onderzoek is nu gestart en omvat onder meer interviews met betrokken functionarissen en bestuurders en kan ook een locatiebezoek inhouden. Het onderzoek moet uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. Zodra het is afgerond, zal het rapport eerst worden gedeeld met de betrokken organisaties en vervolgens zullen de conclusies en aanbevelingen worden gepubliceerd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.