Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In een inspirerende poging om ondernemerschap onder jongeren te stimuleren, verwelkomde de Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire (KvK) een groep kinderen tussen de 9 en 13 jaar die deelnamen aan ‘Buki di Prèt’.

bonjongerenHet hoogtepunt van de bijeenkomst waren de inspirerende verhalen van drie jonge ondernemers: Shemaya Evertsz (10 jaar) van ‘H&L Indulgence’, Nishanthalie Molina (11 jaar) van ‘Always Glow’, en Selishah Agostien (13 jaar) van ‘Selis Cupcakes’. Deze jonge ondernemers deelden hun ervaringen en toekomstplannen, waarmee ze de kinderen lieten zien hoe leuk en uitdagend het kan zijn om je eigen baas te zijn. Tijdens de ochtend werd aan de kinderen uitgelegd dat een succesvolle onderneming inspeelt op specifieke behoeften of problemen oplost. Onder begeleiding van de KvK Bonaire en OGS (vertegenwoordiger van de Obna Bank) bedachten de kinderen oplossingen voor twee probleemstellingen: de hitte van de zon op het strand, en vuil op Bonaire. Dit resulteerde in de creatie van een commerciële en een maatschappelijke onderneming. Een bijkomend succes van dit project was dat de kinderen aan het einde van de sessie nog drie innovatieve ideeën naar voren brachten. Deze ideeën werden besproken en er werd informatie uitgewisseld om verdere stappen te kunnen zetten. De KvK en OGS blijven in contact met de kinderen om hen te ondersteunen bij mogelijke vragen en om begeleiding te bieden bij het starten van hun eigen onderneming. Met dit initiatief hoopt de KvK het ondernemerschap onder jongeren te blijven inspireren en te bevorderen, waardoor de toekomstige generatie van Bonaire wordt voorbereid op een ondernemende toekomst. ‘Buki di Prèt’ is een boekje vol leuke dingen om te doen tijdens de grote vakantie. De initiatiefnemers zijn Ezra en Marga Buys. Het idee is geïnspireerd op het Jeugdvakantiepaspoort Rotterdam. Het ‘Buki di Prèt’ is in 2018 door hen op Bonaire geïntroduceerd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.