Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op de luchthaven van Bonaire lopen momenteel diverse onderhouds- en verbeterprojecten. Zo werd na een aantal storingen de koelinstallatie van de vertrekhal onlangs grotendeels vervangen.

F15 BONOP Verbeterd faciiliteiten 1 cmykHet maintenance team van Bonaire International Airport (BIA) heeft training gekregen voor het gebruik en klein onderhoud met betrekking tot de koelinstallatie. Vertrekkende passagiers kunnen nu weer in een aangenaam gekoelde hal wachten op hun vlucht. ,,Dat kan natuurlijk ook altijd op ons fijne buitenterras, met prachtig uitzicht op de landingsbaan”, aldus BIA.

Een ander project waar aan wordt gewerkt is de verlichting op de verschillende parkeerplaatsen. ,,Medewerkers van de luchthaven werken samen met collega’s van IBO Bonaire aan het installeren van nieuwe verlichting op onze parkeerterreinen. Kortgeleden is de verlichting op onze long term parking (P3) geheel vervangen door duurzame led-verlichting en momenteel volgt de verlichting op de parking van de autoverhuurbedrijven (P2). Op de short term parking (P1) zal over enige tijd een carport met zonnepanelen worden geplaatst. Daarmee wordt dan ook de verlichting van P1 verbeterd. Zo maken we een duurzamere luchthaven.”

Voor de start van de vervanging van de baanverlichting (AGL) zijn een aantal containers op het terrein naast de terminal bij het widebody platform geplaatst. Meer nieuws over dit grootschalige project volgt binnenkort.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.