Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire International Airport nv (BIA) heeft, net als in de voorgaande jaren, opnieuw een goedgekeurde jaarrekening gepresenteerd.

bongoedOver het verslagjaar 2023 heeft BIA extra inspanningen moeten verrichten om te voldoen aan nieuwe, aangescherpte regelgeving. Dit proces heeft geleid tot een betere manier van sparen voor groot onderhoud en voor nieuwe investeringen.
BIA is de exploitant van Flamingo Airport. Hiermee heeft het een cruciale rol in de economie en infrastructuur van Bonaire en een belangrijke sociaalmaatschappelijke functie. Voor een goede, transparante en beheersbare administratie is het controleren van de financiële verantwoording essentieel. Daarom heeft BIA zijn jaarrekening laten controleren door het onafhankelijke accountantskantoor BDO Dutch Caribbean. ,,Wij hebben de jaarrekening 2023 van Bonaire International Airport nv gecontroleerd. Naar ons oordeel geeft de bijgevoegde jaarrekening een getrouw beeld van de grootte en samenstelling van het vermogen op 31 december 2023, en van het resultaat over 2023”, aldus BDO.
De financieel directeur van BIA, Reza Asgarali, noemt de goedgekeurde jaarrekening ‘een teken van financiële gezondheid en stabiliteit’. ,,Deze goedkeurende controleverklaring is een bevestiging dat de financiële verantwoording van BIA een getrouw en eerlijk beeld geeft van onze financiële positie en dat wij onze financiële zaken op een transparante en verantwoordelijke manier beheren. Dat is cruciaal voor het vertrouwen van bijvoorbeeld overheidsinstanties, financiële instellingen en het publiek”, aldus Asgarali. De audit heeft volgens hem geholpen bij het identificeren van aandachtspunten waardoor BIA in staat is om zijn financieel beheer verder te verbeteren. ,,Het laat zien dat BIA met al zijn medewerkers op de juiste weg is, en dat het gezamenlijk harde werken zijn vruchten afwerpt.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.