Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De leefbaarheid in verschillende wijken op Bonaire staat volgens de overheid onder druk. Dit komt door achterstallig onderhoud aan gebouwen, weinig kwalitatieve buitenruimtes en een tekort aan voorzieningen.

F15 VolkshuisvestingfondsOm deze problemen aan te pakken, heeft het kabinet het Volkshuisvestingsfonds (VHF) opgericht. Dit fonds helpt gemeenten en regio’s om te investeren in de verbetering van woningen in de meest kwetsbare gebieden. Het bestuurscollege (BC) heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gevraagd om het VHF ook open te stellen voor Caribisch Nederland (CN), inclusief Bonaire, en dit verzoek is goedgekeurd. De minister van BZK heeft besloten 5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herstructurering van particuliere woningen op de BES-eilanden, waarvan ongeveer 2,8 miljoen euro naar Bonaire gaat.

De investeringen uit het VHF kunnen volgens het BC de leefbaarheid, duurzaamheid en veiligheid op Bonaire verbeteren. Dit kan door het vervangen van oude woningen, het uitvoeren van grote verbouwingen, het opknappen van de openbare ruimte en het verbeteren van voorzieningen. ,,We zijn heel blij dat we BZK hebben kunnen overtuigen voor het openstellen van de fondsen voor CN. We kunnen nu aanspraak maken op deze fondsen die ons gaan helpen bij het verbeteren van de leefbaarheid in onze wijken”, aldus gedeputeerde Anjelica Cicilia. ,,Het betekent dat we kunnen werken aan een wijkgerichte aanpak voor een betere woonomgeving, lagere energiekosten en een veiligere leefomgeving.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.