Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) eist duidelijke antwoorden van het bestuurscollege van Bonaire en verzoekt om snel actie te ondernemen om de financiën op serieuze wijze aan te pakken en de begrotingswijziging (BW) conform wet- en regelgeving te verrichten.

bonabrahamDit schijft de fractie in een gisteren uitgegeven persbericht. De MPB zegt zeer teleurgesteld te zijn naar aanleiding van de brief van staatssecretaris Alexandra van Huffelen van 7 mei 2024, waarin de eerste begrotingswijziging van 2024 wordt afgewezen. ,,Het is een klap in het gezicht van het Bonairiaanse eilandbestuur dat in de eerste begrotingswijziging geen enkele van de aanbevelingen van het College financieel toezicht (Cft) opvolgt. Dit is hoogst ongebruikelijk”, aldus de MPB. Volgens de partij geeft gedeputeerde Abraham verkeerde informatie aan de eilandsraad. ,,Tijdens een eilandsraadvergadering hebben leden vragen gesteld over de door de Cft voorgestelde aanbevelingen en op dat moment heeft gedeputeerde Abraham hen verkeerde informatie gegeven door te vertellen dat deze begrotingswijziging niets groots bevat en dat het slechts om technische wijzigingen zou gaan. Dit is bezijden de waarheid.”
Er zijn volgens de MPB meer dan 5 miljoen dollar aan wijzigingen doorgevoerd, zonder enige uitleg van wat er met dat geld gaat gebeuren. ,,Dit is volledig tegen de regels van goed bestuur en transparantie. Dit is ook de reden waarom de staatssecretaris de eerste begrotingswijziging heeft afgewezen.” Dat het hoofd van de afdeling Financiën en ook zijn voornaamste adviseur onlangs ontslag hebben genomen komt volgens de MPB door de manier van functioneren van de gedeputeerde van financiën, Clark Abraham. ,,Dit brengt met zich mee dat de zaken nog meer gaan vastlopen in het bestuur.”
De MPB-partij eist nu duidelijke antwoorden van het bestuurscollege van Bonaire en verzoekt om acuut actie te ondernemen om de financiën op serieuze wijze aan te pakken en de begrotingswijziging conform wet- en regelgeving te verrichten. ,,Met als doel dat de financiële middelen uiteindelijk beschikbaar gesteld kunnen worden om die dingen te doen die dit volk verdient.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.