Al het nieuws

De brandweer van Bonaire moest gistermiddag rond 15.30 uur met groot materieel uitrukken richting de vuilstort bij Lagun.

BONbrandDaar was een brand uitgebroken waarvan de inktzwarte wolken op het grootste deel van het eiland te zien waren. Voor omwonenden leek het alsof de avond begon te vallen. Wie dichterbij kwam zag een enorme vuurzee op de plek waar volgens toegestroomde omstanders de autobanden liggen. Opnames van een drone die ter plaatse de lucht in werd gestuurd leken dit te bevestigen. Het is de tweede keer in korte tijd dat er brand is ontstaan op de landfill en geen van de keren is de bevolking efficiënt geïnformeerd over eventuele ongezonde stoffen die mogelijk wel of niet in de donkere rook aanwezig zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.