Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) heeft een werkgroep Dierenwelzijn in het leven geroepen.

bondierenwelzijnDe oprichting van deze werkgroep is een voortzetting van de eerdere Werkgroep Hondenwelzijn en laat zien volgens het OLB zien dat het zich blijft inzetten voor het beter maken van het leven van alle dieren op Bonaire.
De nieuwe werkgroep gaat zich in eerste instantie richten op de huidige problematiek van (loslopende) honden maar zal zich inzetten voor een breder scala aan dieren. Het hoofddoel van de werkgroep is het verbeteren van de leefsituatie van dieren op het eiland en het terugdringen van klachten, waarbij er speciale aandacht is voor hun welzijn en gezondheid.
Naast het verbeteren van de leefsituatie van dieren, heeft de werkgroep ook als doel om de kennis op het gebied van dierenverzorging te vergroten. Door middel van educatieve programma's en voorlichtingsinitiatieven wordt diereneigenaren en dierenliefhebbers de nodige informatie aangereikt en vaardigheden geleerd om goed voor hun huisdieren te zorgen. In het tweede kwartaal zal de werkgroep van start gaan met een informatiecampagne waarin verschillende aspecten van dierenwelzijn worden belicht en praktische tips worden gegeven voor het verzorgen en beschermen van de huisdieren. Het is een voorloper van een meer algemene actie omtrent dierenwelzijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.