Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Met het naderen van het paasweekend, kondigt de Directie Toezicht en Handhaving specifieke regels en richtlijnen aan voor het kamperen op de stranden. Deze maatregelen zijn bedoeld om een veilige en plezierige kampeerervaring te garanderen, terwijl tegelijkertijd de natuur en het milieu worden beschermd.

BONkamperenVanaf donderdag 28 maart tot en met woensdag 3 april is kamperen toegestaan op de stranden van Bonaire. Dit biedt gelegenheid voor bewoners en bezoekers om te genieten van de prachtige omgeving tijdens het paasweekend.
Alle kampeerders wordt verzocht zich te registreren bij Selibon. Deze registratie stelt de dienst in staat om het aantal kampeerders te monitoren en diensten zoals afvalinzameling effectief te coördineren. Selibon zal elke ochtend langskomen om afval op te halen op de stranden. Kampeerders wordt vriendelijk verzocht om afval te scheiden in verschillende categorieën, zoals houtskool, plastic, glas, blik en restafval, om zo bij te dragen aan een schoner milieu.Kampeerders moeten alle bouwsels en afval zelf verwijderen op 3 april.
Het is niet toegestaan om te bouwen op bestaande structuren. Klein Bonaire is uitgesloten van kamperen, maar verder zijn alle andere stranden beschikbaar voor kampeeractiviteiten. Kampeerders wordt gevraagd om rekening te houden met anderen en geluidsoverlast te minimaliseren. Tussen 3.00 en 6.00 uur moet het volledig stil zijn. Op Sorobon is het verboden om muziek af te spelen vanwege de beschermde status van het gebied.
Er is een aantal regels opgesteld. Gooi geen afval op de grond, gooi alle afval in de beschikbare kliko’s. Maak gebruik van een vuurkorf of grill. Steek geen houtskool aan in het zand en gooi houtskoolresten in de kliko’s die daarvoor bestemd zijn. Verder is het verboden planten te kappen of te snoeien in de omgeving van de kampeerplek. Honden en voertuigen mogen niet op het strand. Ook het vissen is aan regels gebonden. Het is verboden om al zwemmend te vissen en om op de papegaaivis (parrotfish, gutu) te vissen en kreeften en karko’s te vangen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.