Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De lange wachttijden voor een afspraak bij de afdeling burgerzaken zal, als het aan het bestuurscollege (BC) ligt, binnenkort tot het verleden behoren.

bonburgerzakenDit liet gedeputeerde Clark Abraham afgelopen vrijdag tijdens het wekelijkse informatie-uurtje van het BC weten.
Wie vandaag een afspraak wil maken voor het verlengen van een sédula of rijbewijs kan pas op 1 juli terecht. Voor andere zaken is de wachttijd soms korter. Voor wie niet zo lang kan wachten omdat dan bijvoorbeeld de sédula of het rijbewijs verlopen zijn, bestaat de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te komen. ‘Alle afspraken gaan voor’ staat op een briefje aan de deur, en dat de gemiddelde wachttijd 3 uur is, werkt ook niet bemoedigend. Dat het zo vastloopt is niet verwonderlijk. De afdeling zit nog in hetzelfde pand als 12 jaar geleden maar het aantal inwoners dat er terecht moet kunnen is met 8.000 gestegen.
Het BC werkt nu aan een concreet plan om de service bij de afdeling burgerzaken binnen niet al te lange tijd aanzienlijk te verbeteren. ,,Een lijst met maatregelen om de service te verbeteren en met name de rijen voor de afdeling weg te werken wordt momenteel door het BC bestudeerd”, aldus Abraham die als uiteindelijke doel ziet om de wachttijden tot een minimum te beperken. De achterstanden zijn volgens hem niet te wijten aan een gebrekkige inzet van de medewerkers van de dienst. ,,Zij doen hun uiterste best in een niet al te optimale omgeving, om burgers toch zo goed mogelijk te helpen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.