Al het nieuws

Van on ze correspondent
Kralendijk - Een olietanker van Curoil is afgelopen zaterdag tegen de pier bij Donkey Beach gevaren. De juiste toedracht van het ongeluk is nog niet bekend.

BONpierHet schip kwam kerosine afleveren bij het vliegveld. Vanaf de kant was gisteren duidelijk te zien dat de voorsteven van het schip flink is beschadigd maar dat er van lekkage geen sprake is. Hoe de aanvaring precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend maar in de media wordt er volop over gespeculeerd. De algemene teneur is dat het maar net goed is gegaan. De een zegt dat er te hard gevaren is maar er zijn ook berichten dat een van de motoren niet goed heeft gewerkt. Ook wordt er beweerd dat Bonaire op het nippertje aan een natuurramp is ontkomen. De feiten zijn dat het schip tegen de pier is gevaren en daarbij beschadigd is geraakt en dat ook de pier lichte schade opliep. Ook een feit is dat er geen brandstof in zee is gelekt. Wat er precies gebeurd is zal moeten blijken uit verder onderzoek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.