Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het bestuurscollege is gestart met het geven van wekelijkse updates aan de bevolking. Met de wekelijkse livestream Bon Informá luidde het BC afgelopen vrijdag ‘een nieuw tijdperk van transparantie en openheid in’.

F12 BON meer openheidIn een streven naar een effectievere communicatie met de burgers en het vergroten van de betrokkenheid van de gemeenschap, zal het BC elke week een overzicht verstrekken van de lopende zaken, belangrijke beslissingen en toekomstige plannen. Bon Informá vindt elke vrijdag plaats van 14.00 tot 15.00 uur en is te volgen op de officiële Facebook- en YouTube-kanalen van het OLB en verschillende media. ,,Er wordt diepgaande informatie verstrekt, persvragen worden beantwoord en de bevolking wordt rechtstreeks geïnformeerd”, aldus het BC.

De persconferenties zullen zowel fysiek als online toegankelijk zijn, zodat lokale journalisten de mogelijkheid hebben om actief deel te nemen.
Het BC zegt van mening te zijn dat transparantie en openheid essentieel zijn voor een gezonde democratie en een goed functionerend en integer openbaar bestuur. Door regelmatige updates wordt gestreefd naar een beter begrip van de besluitvorming en het beleid en wordt de gemeenschap actiever betrokken bij de processen die van invloed zijn op hun dagelijks leven. ,,Wij geloven dat het delen van informatie en het luisteren naar de zorgen en suggesties van onze burgers cruciaal is voor effectief bestuur. Met deze wekelijkse updates en persconferenties streven we ernaar een nieuwe standaard van transparantie te vestigen en een brug te slaan tussen het bestuur en de gemeenschap”, aldus gedeputeerde Clark Abraham.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.