Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Wereld Natuur Fonds Nederland (WWF-NL) geeft impuls aan internationale natuurbescherming door financiële middelen beschikbaar te stellen voor innovatieve projecten binnen en buiten Nederland. Het Inno-Fonds van WWF-NL is ook beschikbaar voor projecten op de Nederlands Caribische eilanden en in Suriname.

BONgeldHet fonds heeft als doel kleine organisaties te ondersteunen bij projecten ten behoeve van natuurbescherming. Een voorbeeld van een project dat voorheen subsidie van het Inno-Fonds heeft ontvangen is RoffaReefs dat een systeem heeft ontworpen om zeevislarven te kweken, zowel in aquaria als in het wild. Dit project, dat onderdeel is van Diergaarde Blijdorp, test dit viskweeksysteem in de zee rondom Bonaire. Het is volgens de onderzoekers interessant om te ontdekken welke rol vissen kunnen spelen bij het in stand houden of verbeteren van het ecosysteem. ,,Rifvissen zijn belangrijk voor de gezondheid van koraalriffen doordat ze algen eten die op het rif groeien. Door overmatige algengroei kan het verstikken en doodgaan”, aldus RoffaReefs, dat onder meer tot doel heeft de Bonairiaanse gemeenschap te betrekken in het project. ,,RoffaReefs focust onder andere op een prettige samenwerking met de visserijcoöperatie Piskabon.” Door kennis uit te wisselen via workshops zetten zij zich in voor een duurzame visserij en een gezonde onderwaterwereld.
Het Inno-fonds is bedoeld als opstartgeld voor allerlei soorten projecten, bijvoorbeeld voor educatie, onderzoek en capaciteitsopbouw. De maximale subsidie bedraagt 10.000 euro per project. Aanvragen kunnen uiterlijk 31 december 2023 ingediend worden via onderstaande webpagina.
wwf.nl/wat-we-doen/actueel/inno-fonds


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.