Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het nieuwe bestuurscollege kreeg afgelopen dinsdagavond het vertrouwen van bijna de voltallige eilandsraad. Met de officiële beëdiging van Clark Abraham en Anjelica Cicillia tot gedeputeerden is een nieuw hoofdstuk begonnen in de Bonairiaanse politiek. De derde gedeputeerde, Nina den Heyer, legt later de eed af omdat ze eerst haar werk voor OCW moet afronden.

F12 BON nieuw bestuurscollegeAcht van de negen eilandraadsleden stemden voor de benoeming van Abraham als gedeputeerde. Cicilia en Den Heyer kregen zelfs de steun van de voltallige eilandsraad. Een zichtbaar geëmotioneerde Cicilia bedankte in haar toespraak voor deze steun en ze stelde zichzelf voor aan de raadsleden en de bevolking van Bonaire. Ze is op Bonaire geboren en getogen maar heeft heel lang in Nederland gestudeerd, gewoond en gewerkt en noemde zichzelf in haar toespraak daarom schertsend een makamba of een Hollander. Ze zei blij te zijn met de kans die ze krijgt en wil naar eigen zeggen samenwerken met alle politici, ongeacht de politieke kleur.

Aan het begin van de raadsvergadering kwamen de aftredende gedeputeerden aan het woord. Jolinda Craane had het moeilijk met de gang van zaken van de afgelopen week. Ze had de motie van wantrouwen die ook tegen haar gericht was niet verwacht, vooral omdat ze dacht met de vijf raadsleden die voor de motie stemden een goede band te hebben. Hennyson Thielman bood aan om ‘in het belang van het eiland’ mee te helpen bij een goede overdracht van de dossiers.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.