Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Om de service aan hun klanten verder te optimaliseren, gaat Fundashon Mariadal (FM) Botika FM verbouwen. Het belangrijkste onderdeel van de verbouwing is de toevoeging van een speciale balie voor het snel afhalen van recepten.

bonwachttijdenOp dit moment is de wachttijd al aanzienlijk korter dan een paar maanden geleden doordat een groot deel van de huisartsen de recepten digitaal verstuurt.
Deze innovatie, die FM gisteren aankondigde, komt voort uit de wens om het afhaalproces te stroomlijnen. ,,Dankzij de digitale verzending van recepten door huisartsen kunnen wij deze van tevoren klaarzetten. Dit betekent dat klanten hun medicijnen vanaf volgende week de volgende dag al snel kunnen afhalen bij balie 6 én 7, zonder onnodige wachttijden”, aldus FM. Wie nu de botika binnenkomt, ziet vaak een vrijwel lege wachtruimte terwijl het voorheen bijna de hele dag zo druk was dat een aantal mensen geen zitplaats meer had. Wachttijden tussen een half uur en een uur waren heel gewoon. Nu staan de meeste klanten na 10 minuten weer buiten”, zo zag de correspondent van het Antilliaans Dagblad.
De korte wachttijd komt doordat Centro Medico Central (CMC), Bonaire Medical Center (BMC), en de specialisten van Mariadal hun recepten digitaal doorsturen naar de botika waarna deze worden klaargelegd. Een dag later kunnen ze worden opgehaald bij balie 6, het voormalige priklab. Deze week werd bekendgemaakt dat alle huisartsen van dit systeem gebruik gaan maken.
Bij de andere balies is het af en toe nog wat drukker, zo laat een medewerker van de botika weten. Dat komt doordat patiënten daar hun recept inleveren en er soms nog dingen moeten worden uitgezocht. Door een extra afhaalbalie te creëren hoopt FM de wachttijden verder te verkorten. Voor de klanten betekent de verbouwing dat de botika vandaag gedeeltelijk zal worden verbouwd, maar niet tijdens de openingsuren. Morgen, zaterdag, is de apotheek geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Gedurende deze uren zullen er wel bouwwerkzaamheden plaatsvinden, waarvoor enig begrip wordt gevraagd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.