Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het streven naar een structureel georganiseerd openbaarvervoersysteem, samen met duurzame en vitale alternatieven zoals fietsen en lopen, staan volgens het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) centraal in de visie voor de toekomstige mobiliteit van Bonaire.

BONovOnlangs kwamen externe belanghebbenden voor de derde keer samen voor een sessie over duurzame mobiliteit en bereikbaarheid, georganiseerd door de directie Ruimte en Ontwikkeling (R&O) van het OLB. Het overheid zegt te begrijpen dat de behoefte aan vervoer op Bonaire groeit. ,,We realiseren ons dat het belangrijk is om het eiland goed bereikbaar te houden waarbij we elke mogelijke oplossing toetsen aan zes randvoorwaarden; inclusief (voor iedereen) bereikbaar, veilig, duurzaam, betaalbaar en innovatief”, aldus het OLB.
Meer dan twintig lokale organisaties en belanghebbenden waren voor de sessies uitgenodigd om samen te werken en ideeën te delen. De laatste bijeenkomst zorgde volgens de organisatoren voor een groot enthousiasme en samenwerking onder de deelnemers, ‘die geïnspireerd werden door voorbeelden van mobiliteits- en bereikbaarheidsoplossingen uit de gehele wereld maar ook uit de regio’.
Het OLB benadrukt dat sterke integrale steun vanuit alle sectoren cruciaal is voor het succes van het mobiliteitsplan. ,,We zijn dankbaar voor de inzet van alle deelnemers aan deze geslaagde sessie. Samenwerking en een gezamenlijke visie zijn essentieel om de mobiliteit op Bonaire te verbeteren. Het bestuur zal blijven werken aan deze doelen en we waarderen de bijdragen van iedereen enorm”, aldus gedeputeerde Thielman.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.