Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) kondigde gisteren de ‘Capture Bonaire Photo Contest 2023’ aan. Het doel van deze wedstrijd is volgens de organisatie om de inspanningen te laten zien waarmee wordt geprobeerd de verborgen juweeltjes van het eiland te behouden, een geest van ontdekking aan te moedigen en nieuwe avonturen te zoeken.

bonjuweeltjesDoor middel van de wedstrijd worden deelnemers aangemoedigd om Bonaire opnieuw te ontdekken, naar minder bekende locaties te gaan en deze momenten vast te leggen. ,,De weerklank van het thema ‘Een symfonie van nooit vertelde verhalen’ weerspiegelt de symbiotische relatie tussen de schoonheid van Bonaire en de harten die haar koesteren. Het benadrukt ook het feit dat het eiland zoveel te ontdekken heeft en dat er nog veel meer verhalen te onthullen zijn”, aldus TCB.
Deelnemers kunnen foto's maken van Bonaire, Klein Bonaire en het Marine Park. ,,Elke unieke foto is bedoeld om nieuwsgierigheid op te wekken en te inspireren tot een bezoek aan de locaties. De wedstrijd is voor personen van 18 jaar en ouder die over een camera of een smartphone beschikken en die Bonaire een warm hart toedragen.” De oproep om mee te doen aan de actie geldt niet alleen voor de lokale Bonairiaanse samenleving, ook bezoekers worden uitgenodigd om zich bij deze zoektocht aan te sluiten.
De Capture Bonaire Photo Contest 2023 duurt vier weken en loopt van 28 augustus tot en met 24 september 2023. De drie beste foto’s worden op 26 september geselecteerd uit alle in aanmerking komende inzendingen en bekendgemaakt. TCB moedigt alle deelnemers aan om hun afbeelding ook op sociale media te delen en @bonaireisland te taggen met gebruikmaking van de hashtags: #CaptureBonaire2023 #ItsInOurNature.
De eerste prijs is een verblijf van twee nachten voor twee personen in een van de gloednieuwe kamers van Captain Don’s Habitat. De winnaar van de tweede prijs gaat een dag de zee op met de nieuwe boot van Fun Trips Bonaire en de derde prijs is een culinaire verwennerij in het nieuwe restaurant Zara’s Refined Dining Bonaire.
Met deze wedstrijd zegt TCB zowel de lokale gemeenschap als bezoekers een leuke en creatieve manier te geven om Bonaire te ervaren. Daarnaast worden volgens de organisatie nieuwe ervaringen op het eiland onder de aandacht gebracht en geïntroduceerd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).