Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De stichting FuHiKuBO is op zoek naar vrijwilligers die geïnteresseerd in de historie van Bonaire en af en toe willen helpen om alle documentatie hierover op een goede manier op te slaan.

bonerfgoedFuHiKuBo is de afkorting van Fundashon Históriko Kultural Boneriano, een stichting die bezig is om het historische en culturele erfgoed van Bonaire te documenteren, te waarborgen en te ontsluiten. Al meer dan dertig jaar heeft Boi Antoin zich ingezet om op verschillende wijzen het natuur/cultureel-historisch erfgoed van Bonaire vast te leggen. Dit heeft geleid tot een waardevolle verzameling van informatie in de vorm van beeldfragmenten, geluidsopnames en tastbare objecten (van documenten tot boeken tot voorwerpen). In september 2020 is FuHiKuBo door Unesco geaccrediteerd als ngo, wat de organisatie internationale erkenning geeft voor het werk dat verricht wordt op het gebied van documentatie van Bonairiaans Immaterieel Cultureel Erfgoed en van de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en om deze veilig te stellen.
,,De enorme collectie is van immense waarde en belang. Door de collectie te organiseren, zal deze waardevolle informatie ook beter ontsloten kunnen worden. Daar zouden we uw hulp goed bij kunnen gebruiken”, aldus Antoin. De werkzaamheden zijn zeer divers. Het kan gaan om inventarisatie, registratie en organisatie van de huidige collectie, digitaliseren van materiaal, op kerkhoven foto’s maken van graven en verdere gegevens registreren en andere activiteiten
,,Momenteel werken we in dagdelen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Welke dagen dit precies zijn staat op dit moment niet vast en doen we meestal in overleg. Wel vragen we dat er minimaal één dagdeel per week beschikbaar is.”
Wie interesse heeft, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op woensdag 30 augustus is er een informatieavond voor geïnteresseerden om 19.00 uur in de zaal van FuHiKuBo aan de Kaya Irlanda.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).