Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De werkzaamheden voor de bouw van een publiek recreatiepark bij Sunset Beach, tussen Chogogo Beach Resort en Den Laman Condominiums, verlopen zeer voorspoedig. Dat meldt Bonaire Overheidsgebouwen nv (BOG) in een op zondagmiddag uitgestuurde persverklaring. Sinds de aftrap in februari 2023 is er aldus het schrijven flinke vooruitgang geboekt.

F15BONOP Progressie in bouw 1Zo is de aanleg van de infrastructurele constructie van het park zo goed als klaar, zijn er ondergronds pijpen voor afwatering en riolering gelegd en zijn de voorzieningen voor elektriciteit en die voor internet aangelegd. Daarnaast wordt er gewerkt aan het strandgedeelte. Het diabaas aan het water is op verzoek van de Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire) uitgegraven, om te voorkomen dat deze in de zee terechtkomt. De komende weken zal in de keerwanden beton worden gegoten om de kust verder te kunnen beschermen. Ook zijn er ter verfraaiing koraalstenen geplaatst, die als een gift van zoutbedrijf Cargill ten goede komen aan het project. Het een en ander geschiedt aldus BOG in volledige overeenstemming met de aanwezige vergunningen en de Bonairiaanse wetgeving.

Het Sunset Beach Park moet bij oplevering in 2024 een groot aantal faciliteiten te bieden hebben zoals een sleephelling, een helling voor personen met lichamelijke beperkingen om gemakkelijk de zee in te gaan, palapa’s, kiosken en openbare toiletten. Met plekken om te barbecueën, oefeningen te doen en een speelplek voor kinderen, worden ook moderne, duurzame en toegankelijke recreatiemogelijkheden gerealiseerd. Adely Susana-Jansen, directeur bij BOG zegt blij te zijn met de voortgang van dit project: ,,Bonaire kan binnenkort trots zijn op een supermooi en modern park. Ik ben verheugd om te kunnen zeggen dat we in de uitvoering van dit project ook rekening hebben gehouden met al onze natuurwetten ter bescherming van het milieu en ons onderwaterpark.”

Susana-Jansen benadrukt verder dat vooral duurzame en milieuvriendelijke materialen worden gebruikt en dat er onderling een goede samenwerking is tussen alle partijen waaronder Stinapa, het Openbaar Lichaam Bonaire(OLB), WEB, Telbo, Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij nv (BWM), Elektropro B.V. en APA Construction N.V. BOG meldt dat het naast dit Sunset Beach Park nog meerdere projecten heeft lopen ter verfraaiing van het eiland. Zo is er onlangs een tuintje aangelegd voor Sporthal Jorge Nicolaas aan de Kaya Amsterdam en is er recentelijk bij het OLB een verzoek ingediend om de rotonde van Hato tegenover het park te mogen beheren, zodat ook die volledig opgeknapt en bijgehouden kan worden en één mooi geheel zal vormen met het park.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.