Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op de punt van Sorobon, bij Frans Paradise van Tati en Tonki voor de deur, is afgelopen zaterdag de derde clubwedstrijd van Windsurf Association Bonaire (WAB) gehouden. Aan de wedstrijd deden zowel jongeren als de ‘wat meer ervaren’ windsurfers mee, de ‘masters’.

BONsurfWAB is een jonge vereniging die wil bereiken dat de lokale kids meer kunnen windsurfen, samen met elkaar kunnen trainen en windsurfwedstrijdjes kunnen varen. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd. Vanaf de officiële oprichting in oktober 2022 richt de vereniging zich voornamelijk op het aanstormend talent van Bonaire. ,,Vanaf begin dit jaar wordt er iedere maand een clubwedstrijd gehouden met aan het einde van het jaar een overall winnaar. Deze wedstrijdjes zijn bedoeld om te trainen voor de grote events en worden georganiseerd in samenwerking met Tati”, aldus Monique Meijer, een van de oprichters van de vereniging. Meijer heeft lange tijd zelf op hoog niveau gesurft en geeft iedere zondag een deel van de kinderen les.
Maar er wordt meer gedaan dan het organiseren van surfwedstrijden. Vorige week woensdag is bij het Regattahuis de film ‘Children of the wind’ gedraaid. In deze film is te zien hoe Tati, Tonki en Kiri, drie van de surflegendes van het eiland, kennismaakten met de surfsport en met alle ups en downs een hoog niveau wisten te bereiken. Tijdens Bon Doet heeft de vereniging zich ingezet om in en om het Regattahuis schoon te maken. WAB is in gesprek gegaan met de zeilvereniging die gevestigd is in Kas di Regatta en er is afgesproken dat ze deze locatie ook als onderkomen mogen gebruiken. Dit betekent dat de surfequipment van WAB er kan worden opgeslagen en dat er gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten van de zeilvereniging, zoals het leslokaal en de Zodiac-volgboot. ,,Vanaf deze locatie gaan we straks onze openwatertrainingen organiseren”, aldus Meijer die benadrukt dat de vereniging geen commercieel belang heeft.
Afgelopen zaterdag werd Bibi Wijnscherk eerste bij de meisjes, Terence Seraus was het snelst bij de jongens onder de 16 en Andres Bergsmith bleef alle andere ‘masters’ voor.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.