Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Uit de cijfers van Tourism Corporation Bonaire (TCB) van de maand februari blijk dat het aantal bezoekers dat op Bonaire landde opnieuw de aantallen van 2019 heeft overtroffen. Met 15.811 ‘stay over’-bezoekers lijkt er geen einde te komen aan de groei en aan de stijgende populariteit van het eiland.

bonbezoekersOpnieuw kwamen de meeste bezoekers uit Nederland en de Verenigde Staten (VS). Beide zogenoemde bronmarkten laten bovendien een groei zien. De 7.882 bezoekers uit Nederland kwamen voornamelijk uit het zuiden en het noorden van het land en de VS waren vorige maand goed voor 3.972. Dit is respectievelijk 49 en 25 procent van het totaal. Bezoekers uit de VS verbleven gemiddeld zeven nachten, terwijl die uit Nederland gemiddeld veertien nachten verbleven. Verder zijn de meeste Amerikanen van middelbare leeftijd (55+), de meeste Nederlanders zijn ouder dan 45 jaar.
De derde best presterende markt was Curaçao met 1.442 bezoekers gevolgd door Canada met 497. De andere markten zoals Duitsland, Aruba, België, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk hebben hun marktaandeel behouden. De getallen van het cruisetoerisme lopen altijd een maand achter. Er waren in januari 2023 in totaal 28 cruiseschepen die Bonaire bezochten, met 70.256 passagiers. De laatste updates voor het komende cruiseseizoen zijn te vinden op de website.
www.bonaire.portcall.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.