Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In een persconferentie gisterochtend gaf gedeputeerde Hennyson Thielman een update over het ‘éénschipbeleid’ dat gericht is op een betere Bonaire ervaring voor cruisetoeristen en inwoners van Bonaire.

F14 BON schipVanaf april komt er nog maar één cruiseschip per dag naar Bonaire, behalve als het zo af en toe een klein schip betreft.
Voor de cruisetoeristen verbetert de service en ervaring van het eilandbezoek door spreiding van het aantal bezoekers en Bonaire kan het toegenomen aantal vrachtschepen beter bedienen waardoor ondernemers meer service kunnen bieden aan de bezoekers. Bovendien wordt de druk op de infrastructuur van Bonaire verlicht. Het ‘éénschipbeleid’ is vorig jaar al in werking getreden, voortkomend uit het Tourism Recovery Plan. Toch leek er weinig te zijn veranderd doordat er nog steeds contractuele verplichtingen lagen. Vanaf half april komt hier een eind aan en zullen alleen kleine schepen met minder dan zevenhonderd passagiers nog worden toegestaan als tweede schip. Het OLB kijkt ook naar stimuleringsmaatregelen om de cruiselines in het laagseizoen te laten komen.
Op 8 februari hebben Toerism Corporation Bonaire (TCB) en het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) een delegatie van het management van Carnival Cruises verwelkomt aan boord van Carnival Horizon. Het doel van hun bezoek was om beter inzicht te krijgen in de visie van het eiland op hoogwaardig toerisme met weinig impact en een samenhangende merkstrategie met focus op de beleving van de bezoeker. ,,Met deze koers wordt de toegevoegde waarde voor het cruisetoerisme op Bonaire verbeterd, wat bijdraagt aan het herhalingsbezoek en meer gespendeerde gelden per toerist. Ook is er meer ruimte voor vrachtvervoer voor de nodige leverantie van goederen voor Bonaire. Dit resulteert in een prettigere en veiligere omgeving in en rond de haven van Bonaire, een betere toeristisch imago van Bonaire en beschikbaarheid van goederen voor bedrijven en inwoners van Bonaire”, aldus Thielman.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.