Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De werkzaamheden om een publiek park te bouwen bij Sunset Beach, tussen Chogogo Beach Resort en Den Laman Condominiums, gaan aanstaande maandag definitief van start.

BONparkDit houdt in dat deze week al wordt begonnen met het afsluiten van het gebied voor het publiek zodat het voorlopig niet mogelijk is om van het strand gebruik te maken. De constructiewerkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Dat maakte Adely Susana-Jansen, directeur van Bonaire Overheidsgebouwen nv (BOG), gisteren bekend.
BOG heeft op donderdag 19 januari, in aanwezigheid van gedeputeerde James Kroon en Farley Virginia van Heren2, de overeenkomsten ondertekend met de drie aannemers die dit project gaan uitvoeren. De hoofdaannemer, verantwoordelijk voor het gehele project, is de Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij nv (BWM). Onderaannemer Elektropro bv is verantwoordelijk voor de aanleg van elektra, beveiliging en communicatie en onderaannemer APA Construction nv is verantwoordelijk voor de bouw van het horecagedeelte. Daarnaast zal BWM diverse lokale aannemers inhuren voor het uitvoeren van onderdelen van het park, zoals de palapa’s en de BBQ-plaatsen. Nadat het gebied deze week is afgesloten voor het publiek om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften is het ook niet meer mogelijk om de zee vanaf dit gebied te betreden.
BOG presenteerde september vorig jaar het plan om een recreatiepark te bouwen bij Sunset Beach met een groot aantal faciliteiten zoals een sleephelling, een helling voor personen met lichamelijke beperkingen, palapa’s, kiosken en openbare toiletten. Verder komen er plekken om te barbecueën, oefeningen te doen en voor kinderen worden moderne, duurzame en toegankelijke recreatiemogelijkheden neergezet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).