Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het personeel van BonLab kwam gisterochtend bijeen voor een demonstratie tegen de voorgenomen sluiten van het laboratorium. Ze staan in hun protest niet alleen, getuige de brief die gedeputeerde Nina den Heyer onlangs naar de eilandsraad stuurde.

BONlabEr wordt al ruim een jaar gepraat over de sluiting van BonLab. In eerste instantie was het de bedoeling dat vanaf 1 januari 2022 alle werkzaamheden zouden worden overgenomen door het laboratorium van Fundashon Mariadal. Maar hier werd vanaf gezien omdat Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) na overleg met het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) het belang inzag van ‘een helder proces dat goed afgestemd is met alle betrokken partijen’ en hier was meer tijd voor nodig. Nu lijkt de sluiting niet meer tegen te houden maar de politiek ziet nog steeds een mogelijkheid en de vijftien personeelsleden hebben nog steeds hoop. Bij de demonstratie van gisteren was partijleider van de MPB, Elvis Tjin Asjoe, aanwezig en ook hij heeft de hoop nog niet opgegeven. ,,Anders zouden we hier niet staan”, aldus Tjin Asjoe.
Den Heyer schrijft in haar brief aan de eilandsraad dat staatssecretaris Van Ooijen informatie uit 2016 gebruikt om aan te tonen dat twee laboratoria op Bonaire inefficiënt is. ,,Maar toen waren er 19 duizend inwoners en nu 23 duizend”, aldus Den Heyer. Met de chaotische gang van zaken bij de apotheken in het achterhoofd waarschuwt ze voor soortgelijke taferelen bij het laboratorium. Liever ziet ze een goede samenwerking tussen BonLab en Mariadal. Gistermiddag stond er een bespreking gepland met de directeur van ZJCN, Herbert Barnard, om te kijken of er nog een opening te vinden is.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).