Al het nieuws

Weggebruikers vullen gaten op met autobanden

Van onze correspondent
Kralendijk - De toestand van de Kaminda Lagun (en vele andere wegen) was al beroerd, maar na de hevige regenval van de afgelopen periode begint het bijna onmogelijk te worden om veilig naar Lagun te rijden.

bonwachtenGaten die soms net zo groot zijn als een vrachtwagenwiel en bijna net zo diep, liggen verspreid over de weg. De dienst Ruimte en Ontwikkeling (R&O) heeft inmiddels toegezegd de problemen nog deze week op te lossen.
Het wachten is op een ernstig ongeluk doordat een scooterrijder in het donker in de regen een gat niet ziet of doordat automobilisten zich zigzaggend over de weg begeven en niet voldoende op elkaar letten, maar op de gaten in de weg. Tot nu toe ondernam de overheid wat betreft de Kaminda Lagun geen zichtbare actie. Gisteren zijn de gaten wel ‘opgevuld’ door voorbijgangers, die er op meerdere plekken een autoband in hebben gelegd. Ook dan moet er zigzaggend gereden worden, maar het gat kan in ieder geval niet meer over het hoofd worden gezien. De weg is enige tijd geleden opgelapt, maar zeer kwetsbaar doordat er de hele dag zware vrachtwagens overheen rijden van en naar de vuilstort en de afgravingen. Voor de beide ingangen naar Lagun Hill ligt het slechtste stuk weg. Over de hele breedte van de weg is het een gatenkaas. Bovendien is de weg er hobbelig en bedekt met een laag ribbelig zand. Wie de route vaker rijdt weet dit en gaat langzamer rijden, maar toeristen verwachten het niet en rijden er soms met volle vaart overheen. Nadat het Antilliaans Dagblad gisteren vragen heeft gesteld aan de directeur van R&O, Roy Martina, liet deze weten dat er in de komende dagen wordt begonnen met een noodreparatie aan het wegdek en dat het nu de ‘volle aandacht heeft’ van R&O. ,,Intussen worden de gaten afgeschermd met tonnen. Het is de bedoeling om tijdelijk knipperlichten te plaatsen voor de nachtelijke uren”, aldus Martina. Later in de middag bleek dat hij zich aan zijn woord houdt. Over bijna de hele lengte zijn inderdaad oranje tonnen geplaatst waardoor bestuurders ruim op tijd gewaarschuwd worden dat de weg erg slecht is.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).