Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Geschokte reacties op de melding en de beelden van de vechtpartij afgelopen weekend in het centrumgebied van Kralendijk. Meerdere jongeren raakten op de Kaya Grandi verzeild in een vechtpartij waarbij een van hen dusdanig mishandeld werd dat hij met zware verwondingen moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

politie BonaireVeel details van de vechtpartij, die plaatsvond in de nacht van 13 op 14 oktober, zijn nog niet bekend gemaakt maar op beelden die op sociale media zijn geplaatst is te zien dat een jongen met ontbloot bovenlijf door een aantal anderen in elkaar wordt geslagen. Zelfs wanneer hij al uitgeteld op de grond ligt krijgt hij nog een schop tegen zijn hoofd. Volgens het Papiamentstaligge ochtendblad de Èxtra gaat het om een jongen van Zuid-Amerikaanse afkomst die buiten in gevecht raakt met drie lokale jongeren nadat er in een horecagelegenheid ruzie was ontstaan. De beelden doen denken aan die van de mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca in juli 2021. Beelden van die fatale mishandeling destijds zijn er niet maar wel van andere mishandelingen door de bewuste groep jongens eerder die avond die uit het niets anderen aanvielen. Heuvelmans overleed een paar dagen na de vechtpartij aan de verwondingen die hij had opgelopen en vorige week is tien jaar celstraf geëist tegen de hoofdverdachte in deze zaak. Opmerkelijk is dat er zowel destijds op Mallorca als nu in Kralendijk veel omstanders aanwezig waren die zich uitsluitend lijken te gedragen als toeschouwer en niet ingrijpen.

Volgens het Korps Politie Caribisch Nederland zijn er inmiddels twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, zware mishandeling en poging tot doodslag. Het gaat om een man van 33 jaar en een van 19 jaar en meer arrestaties worden niet uitgesloten. Over de toestand van het slachtoffer die er ogenschijnlijk slecht aan toe was wil de politie geen nadere mededelingen doen. Wel wordt aan mensen die over beeldmateriaal beschikken anders dan de beelden die al op social-media zijn verschenen verzocht om deze te delen via de politiemail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ,,Alle toegezonden beelden worden zodanig behandeld dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt zich melden via 715 8000 of anoniem via 9310”, aldus de politie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).