Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gedeputeerde Hennyson Thielman van Economische Ontwikkeling en Toerisme heeft begin deze week tijdens een toespraak gehouden tijdens de jaarlijkse Bonaire Tourism Summit van Tourism Corporation Bonaire (TCB) het belang van de toeristische sector benadrukt.

F15 BON lonenOm meer en goed opgeleid personeel aan te trekken moeten de lonen volgens hem omhoog naar minimaal dertienhonderd dollar.
Tijdens de bijeenkomst stond de toeristische ontwikkeling en de visie voor de komende jaren voor Bonaire centraal. Thielman noemde het belang van samenwerking om de visie van het eiland, zoals deze in het Strategisch Toeristisch Master Plan en het Tourism Recovery Plan is uitgezet, te realiseren. De inclusie van de lokale gemeenschap is daarin volgens hem een prioriteit. ,,Er zijn gesprekken gaande met de hospitality sector, met het doel om de lonen in deze sector per 1 januari 2023 te verhogen naar minstens dertienhonderd dollar per maand. De toeristische sector moet een rolmodel worden voor het eiland. Toeristen komen voor de authenticiteit van ons eiland. Door lokale mensen aan te nemen, verhogen we niet alleen de kwaliteit van leven van de Bonairiaanse bevolking, maar geven we de bezoekers een authentieke ervaring”, aldus de gedeputeerde die hieraan toevoegde dat toeristen die terugkeren naar het eiland graag een vast gezicht zien en herkend willen worden. ,,Ontwikkelingen in het toerisme moeten gaan inspelen op de kwalitatief hoogwaardige toerist, die komt voor onze natuur, onze cultuur en onze bevolking en bereid is daar geld aan uit te geven, zodat het welzijn van onze bevolking en ons eiland in het algemeen daar beter van wordt.”
De toekomstige ontwikkelingen zijn volgens Thielman gericht op vier en vijf sterren boetiekaccommodaties en een hoog service level. Daarvoor heeft het openbaar lichaam Bonaire (OLB) in samenwerking met de toeristische stakeholders accommodatiecriteria opgesteld met richtlijnen voor de vergunningverlening. Een onafhankelijk organisatie wordt aangesteld om deze criteria te toetsen. Daarnaast investeert het OLB in opleidingen en trainingen, zodat de lokale medewerkers de gelegenheid krijgen zich naar een hoger niveau op te leiden en daar in de toekomst ook financieel profijt van kunnen hebben.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).