Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen vrijdag hebben gedeputeerde James Kroon en directeur Adely Jansen van Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) het startsein gegeven voor de aanleg van een openbaar park tussen het terrein van Chogogo Dive & Beach Resort en Den Laman.

parkHet park gaat Sunset Beach Bonaire heten.
In februari is bekend gemaakt dat het park er gaat komen. Jansen legde toen uit dat het niet uit de lucht is komen vallen. Al sinds 2012 is de overheid ermee bezig, maar het is nooit goed van de grond gekomen. Het park komt volgens haar op een plek die bol staat van nostalgie.,,Hotel Bonaire, Sunset Beach Resort en Coco Beach zijn voor de inwoners van Bonaire en veel bezoekers nog steeds een begrip”, aldus Jansen. Nadat Sunset Beach was afgebroken is het terrein in vier stukken verdeeld waarvan er in februari drie waren uitgegeven. Twee aan Chogogo en eentje aan het nog te bouwen Sunset Beach resort, waarvan de bouw nu op losse schroeven staat. Het vierde en laatste stuk is bestemd voor een openbaar park dat volgens Jansen een brede creatieve doelstelling krijgt. ,,Er worden bomen geplant, er komt een ‘slipway’ waar boten te water kunnen worden gelaten en er worden sportfaciliteiten gerealiseerd. Voor kinderen komen er speeltoestellen en waterpartijen en voor de ouderen bankjes in de schaduw. Verder worden een paar kiosks gebouwd waar eten en drinken kan worden gekocht en op termijn krijgen de natuurbeschermingsorganisaties een gebouw op het terrein.” Ook dit gebouw krijgt volgens haar een publieke functie als bezoekerscentrum, waar meer te zien en te leren zal zijn over het onderwaterleven van Bonaire. Het publieke park wordt tevens de entree naar de wandelboulevard, die voor Chogogo is aangelegd. Hiermee zegt de overheid haar belofte in te lossen om het strand toegankelijk te houden voor publiek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.