Al het nieuws

Eerste fase eind dit jaar afgrond, fase twee en drie volgend jaar

Van onze correspondent
Kralendijk - De eerste fase van de renovatiewerkzaamheden bij de Kaya Grandi zal op maandag 19 september van start gaan.

bonGrandiEr zullen diverse aanpassingen worden gedaan op het gebied van infrastructuur en groenvoorziening. Het project is er volgens de overheid op gericht het stadsgebied aantrekkelijker te maken door het asfalt weg te halen en te vervangen door klinkers en het trottoir te betegelen. Daarnaast komen er meer bankjes om op te zitten, worden er meer bomen geplant, komt er meer straatverlichting en een speelplek voor kinderen. Dit alles om een vriendelijkere sfeer te creëren. Het projectteam heeft het project in fases geknipt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat de oplevering van de eerste fase voor de kerst plaatsvindt. De werkzaamheden van fase twee en drie zullen in 2023 van start gaan. De exacte planning hiervan wordt afgestemd en mede bepaald door de stakeholders van de Kaya Grandi, waaronder de winkels, restaurants en Tourism Corporation Bonaire (TCB). ,,Het centrum van Kralendijk is het meest bezochte gebied om te wandelen en inkopen te doen. Om bezoekers en bedrijven te blijven stimuleren, zal de Kaya Grandi niet alleen op esthetische vlak, maar ook op gebied van infrastructuur gerenoveerd worden”, aldus gedeputeerde James Kroon. ,,Het wordt een centrale plek waar jong en oud gezamenlijk kunnen genieten. Dit alles wordt ondersteund door permanente muziekspeakers om een aangename sfeer te creëren.
De verfraaiing van dit gebied zal volgens het bestuurscollege (BC) ook meer mogelijkheden bieden aan inwoners met initiatieven om sociale activiteiten te organiseren, zoals koopavonden en recreatiedagen. Omdat dit naar verwachting meer bezoekers naar de Kaya Grandi zal trekken, zullen tijdens de eerste fase 42 extra parkeerplekken worden gerealiseerd op het terrein van de voormalige Brion-kazerne en tijdens fase twee nog eens 85 bij het sportstadion. ,,Voor het BC is het belangrijk dat zowel de lokale bevolking als de winkeleigenaren optimaal van de Kaya Grandi profiteren. Het centrum van Kralendijk is het economisch hart van Bonaire en heeft historische waarde. Om de bedrijvigheid verder te stimuleren is het belangrijk om in onze hoofdstraat te investeren en deze mooier en aantrekkelijker te maken”, zo laat gedeputeerde Hennyson Thielman weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.