Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en de Tourism Corporation Bonaire (TCB) hebben gisteren een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de cruisemaatschappij Royal Caribbean Group. Partijen spreken af samen de mogelijkheden te verkennen om de beleving van cruisepassagiers op Bonaire te verbeteren en de bestedingen op het eiland te verhogen.

BONcruisetoeristenHet Mou heeft volgens gedeputeerde Thielman tot doel om het cruisetoerisme dichter bij de bevolking van Bonaire te brengen. ,,Samen met TCB hebben we een programma samengesteld voor Royal Caribbean Group om het eiland te verkennen en te laten zien wat Bonaire zijn bezoekers te bieden heeft. Tevens hebben we interessante mogelijkheden onderzocht die beide partijen ten goede kunnen komen”, aldus Thielman. De dag begon gisteren met een tour langs de zuidkant van het eiland met een korte stop bij de slavenhutjes, Atlantis Beach, waarna er bij Sorobon een ontmoeting was met de surflegendes die Bonaire rijk is. Vervolgens ging de rit naar Rincon via Karpata en het Gotomeer, waarbij het team een eerste indruk kreeg van de culturele rijkdom van het eiland en kon genieten van lokale lekkernijen tijdens een lunch bij Mangazina di Rei.
,,We willen benadrukken dat natuurbehoud en ons cultureel erfgoed integrale onderdelen zijn van ons toeristisch product en de duurzame economische ontwikkeling van Bonaire”, zo legde Thielman uit. Vervolgens is het MoU ondertekend op de pier in de haven van Kralendijk met de Mariner of the Seas van Royal Caribbean op de achtergrond.
Melissa Morales, vertegenwoordiger van Royal Caribbean Group, zegt tevreden te zijn over het bezoek en zich te verheugen op een vruchtbare samenwerking met Bonaire. ,,We kijken ernaar uit om ons samenwerkingsverband te versterken. We gaan werken aan diversificatie van de excursies en productontwikkeling en hopen bij te kunnen dragen aan de educatie. We gaan daarnaast onderzoek doen naar de ervaringen van toeristen en we gaan bewustwordingsprogramma’s creëren om de boodschap van de Bonaire Bond onder de aandacht te brengen”, aldus Morales. De Bonaire Bond die ze noemt is ontworpen om bezoekers aan te moedigen een belofte te ondertekenen waarin ze beloven op een verantwoorde wijze met het eiland om te gaan en het eiland in al zijn facetten te respecteren met als doel de natuurlijke aantrekkingskracht van Bonaire gedurende de komende jaren te behouden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.