Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In een post op zijn Facebookpagina reageert gedeputeerde Hennyson Thielman op de beslissing van het bestuurscollege (BC) geen bouwvergunning te verlenen aan de projectontwikkelaar van Sunset Beach Resort.

BONsignaalVolgens hem is het een duidelijke boodschap dat bepaalde ontwikkelingen een halt wordt toegeroepen.
Afgelopen vrijdag maakte het BC bekend dat er redenen te over zijn om de gevraagde bouwvergunning niet te verlenen. ,,Te hoog, te veel kamers, voldoet niet aan de bepalingen van het Strategic Tourism Master Plan voor een high end toeristisch product, past ook niet bij de andere gebouwen in de omgeving en de verkeersveiligheid komt in gevaar”, aldus de motivering van het BC. De beslissing kwam voor velen onverwacht omdat er stilletjes vanuit werd gegaan dat de vergunning ‘toch wel verleend zou worden’. Maar na een eerdere impasse binnen het BC stonden de neuzen nu klaarblijkelijke dezelfde kant op. ,, We kunnen allemaal zien dat Bonaire hard gegroeid is de laatste jaren. Helaas zijn het niet altijd de lokale bewoners die hiervan profiteren. Zoals het plan van Sunset Beach Hotel er nu uitziet, wordt er een groot appartementencomplex gebouwd op een kleine kavel. Uit de tekeningen valt daarnaast op te maken dat het gaat om zeer kleine kamers, op het niveau van twee à drie sterren. Verder zijn er te weinig parkeerplaatsen voor iedereen die het gebied wil bezoeken. Dit kan tot vervelende verkeerssituaties leiden”, aldus Thielman op zijn Facebookpagina.
Door de beslissing om het plan af te wijzen, geeft de overheid volgens hem een duidelijke boodschap af dat ze ontwikkelingen die niet bijdragen aan een betere gemeenschap en een beter Bonaire niet zal accepteren. ,,Er zijn meer veranderingen die zullen moeten worden doorgevoerd om Bonaire te ontwikkelen in de richting die wij voor ogen hebben, maar stap voor stap laten we zien dat we de juiste keuzes daarin maken, waarbij de gemeenschap voorop staat.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.