Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Luchtvaartmaatschappij Air Belgium heeft onlangs aangekondigd dat Bonaire als een nieuwe bestemming aan haar winterschema 2022/2023 is toegevoegd, met een rechtstreekse vlucht vanaf Brussels Airport (BRU). Nu blijkt dat niet alle geplande vluchten ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

BONBelgiumDit hebben de vliegmaatschappij en Tourism Corporation Bonaire (TCB) bekendgemaakt.
Ondanks de promotie-inspanningen ziet Air Belgium zich genoodzaakt om enkele aanpassingen in het winterschema door te voeren. De vluchten van en naar Bonaire van 23 en 25 december 2022 en 6 en 8 januari 2023 gaan in ieder geval gewoon door. Maar externe factoren hebben volgens de maatschappij geleid tot de vluchtwijzigingen. Het gaat dan om zaken als de beschikbaarheid van accommodaties en de huidige uitdagingen op het gebied van routeplanning die overigens ernstige gevolgen hebben voor alle luchtvaartmaatschappijen. De aanpassingen zijn gedaan in overleg met TCB.
Reizigers die tussen 4 november en 25 maart een vlucht naar Bonaire hebben geboekt die nu wordt gecanceld, krijgen de mogelijkheid om hun vlucht te verplaatsen naar de periode rond kerst en nieuwjaar, afhankelijk van de beschikbaarheid. Klanten kunnen ook kiezen voor een voucher ter waarde van hetzelfde bedrag als de oorspronkelijke boeking of voor een volledige terugbetaling. De mogelijkheid om via Curaçao naar Bonaire te reizen met Air Belgium is ook een optie.
TCB is ondanks deze tegenslag verheugd over de samenwerking met Air Belgium en zegt zich de rest van het jaar in te blijven zetten om de voortzetting van de Air Belgium-vluchten naar Bonaire in 2023 te ondersteunen. ,,De rechtstreekse vlucht van Brussel naar Bonaire is een belangrijke stap in onze economische visie om nieuwe Europese markten aan te boren”, aldus TCB


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).