Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Eilandskinderen van Bonaire die buiten Bonaire studeren en terugreizen naar Bonaire, hoeven geen Visitor Entry Tax (toeristenbelasting) te betalen wanneer zij studeren volgens de Wet studiefinanciering BES (Wsf BES).

VrijstellingDe eilandsraad heeft dit op 12 april 2022 in de ‘Toeristenbelastingverordening’ vastgesteld. Om hiervoor in aanmerking komen moet een ‘Verklaring voor vrijstelling toeristenbelasting Bonaire’ worden ingevuld.
De afdeling studiefinanciering van de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) stuurt de verklaring naar alle studenten die hiervoor in aanmerking komen. Hij moet bij aankomst op Bonaire getoond worden. De meeste studenten die volgens de Wsf BES studeren of die onder de ‘Nederlandse’ studiefinanciering vallen, maar wel een opstarttoelage hebben gekregen vanuit de BES-studiefinanciering, hebben deze verklaring, die drie maanden geldig is, inmiddels via e-mail ontvangen. Vanaf het nieuwe studiejaar zal de verklaring jaarlijks aan de studenten gestuurd worden. ,,Print deze verklaring uit en neem deze mee als je terug naar Bonaire reist. Vergeet niet om voorafgaand aan je reis via de website bonaireisland.com je aan te melden zodat je een QR-code krijgt. Met deze QR-code én je verklaring kun je aantonen dat je BES-student bent en hoef je geen Visitor Entry Tax te betalen bij aankomst op Bonaire”, aldus de overheid. ,,Heb je vóór 1 juli de verklaring niet via e-mail ontvangen, maar reis je wel binnenkort naar Bonaire? Kijk dan voor meer informatie op de Facebookpagina van RCN-studiefinanciering.”
rijksdienstcaribischnederland.studiefinanciering


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.