Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs, heeft de nieuwe drinkwaterfabriek op Hato bezocht en gesproken met leermeesters en leerlingen van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB).

wiersmaWEB is sinds 2013 een erkend leerbedrijf en heeft twintig medewerkers die erkend leermeester zijn. In de afgelopen jaren zijn vele vmbo-stagiairs en mbo’ers in bol- of bbl-trajecten opgeleid bij WEB. Op 2 juni bezocht Wiersma, met vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en de Raad Onderwijs Arbeidsmarkt (ROA), WEB op de locatie van de nieuwe drinkwaterfabriek. Financieel directeur Joanne Balentien-Nicastia gaf een presentatie over het belang van de mbo’ers en vmbo’ers in opleiding bij WEB. De minister kon tijdens de bijeenkomst kennismaken en spreken met verschillende leermeesters en de leerlingen.
,,Voor WEB is het begeleiden van studenten een efficiënte manier om arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten zijn na hun opleiding bij WEB aan de slag gegaan. Ze werken als vakmensen bij verschillende Business Units, zoals de BU Elektra, BU Drinkwater BU Afvalwater”, aldus WEB. ,,Ook is WEB zich ervan bewust hoe belangrijk mbo-studenten zijn voor de toekomst van het eiland. Mede door de enorme groei is er een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen, op Bonaire en bij WEB. WEB onderkent het belang van de samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven en wil als leerbedrijf bijdragen aan vakmanschap op het eiland.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).