Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De afdeling Publieke Gezondheid (PG) zegt tevreden terug te kijken op een succesvolle campagne van ‘Biba kuné’ tijdens Dia di Rincon en de Simadan in Playa.

BONLoekiMedewerkers van de afdeling hebben in de stoet achter de groep van ’TCB and Friends’ gelopen en stickers en handsanitizers uitgedeeld aan het publiek.
De campagne Biba kuné is opgezet om de samenleving bewust te maken van leven met het coronavirus. In de aanloop naar Dia di Rincon heeft PG een ‘drive thru’ gehouden waar vertegenwoordigers van muziek- en dansgroepen gratis zelftesten konden ophalen om op de feestdag te gebruiken. ,,Het is bij ons bekend dat een paar deelnemers aan Dia di Rincon een positief testresultaat hadden bij het zelftesten. Deze deelnemers hebben er toen zelf voor gekozen om niet aan de Simadan mee te doen. De afdeling heeft veel waardering hiervoor”, aldus PG.
Nu de feestdagen voorbij zijn gaan de medewerkers van de afdeling weer op bezoek bij de scholen voor voortgezet onderwijs. De leerlingen worden onder andere voorgelicht over het belang van zelftesten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een video over zelftesten en de video met de jingle van Biba kuné die afgelopen april is gelanceerd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).