Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op vrijdag 22 april 2022 organiseren Plenchi di Trabou, Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) een tweede ‘Speed Meet’ om werkzoekenden en werkgevers op Bonaire samen te brengen. Hiermee beogen de organisaties meer lokale mensen aan het werk te krijgen in de toerismesector.

F13BON speedmeetDe Speed Meet ‘Ban traha den Turismo’ vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur bij Jong Bonaire (Kaya Simon Bolivar 16). Werkzoekenden en werkgevers kunnen dan kennismaken en op een snelle manier zoeken naar een match. Als deze match er is, wordt een vervolgafspraak gemaakt. Tijdens de eerste editie in november 2021 maakten 22 werkgevers kennis met lokale werkzoekenden die ter plekke hun CV konden updaten en printen en in korte tijd verschillende kennismakingsgesprekken hadden. Hotels, resorts, duikscholen en horecazaken namen zes kandidaten direct aan en ze maakten 37 afspraken voor vervolggesprekken, meeloopdagen en in house trainingen.
Na 22 april worden enkele gratis basistrainingen aangeboden en geïnteresseerden kunnen zich tijdens het evenement opgeven. Een werkzoekende leert dan in enkele weken alle vaardigheden die nodig zijn in een functie, in theorie en in de praktijk. Na het succesvol voltooien van de training ontvangen de deelnemers een certificaat en worden ze direct geplaatst bij een werkgever. Op deze manier willen de partners de kansen voor lokale werkzoekenden in de toerismesector verder vergroten. Trainingen die aangeboden worden zijn bijvoorbeeld bedoeld om bartender, ober, housekeeper en (hulp)kok te worden. Werkgevers uit de toerismesector die personeel zoeken en mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de horeca- en toerismesector, kunnen zich aanmelden voor de Speed Meet door een mail te sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.